2010. augusztus 25., szerda

Első Nemzeti Gulyásnap - Debrecen

2010. Augusztus. 28. (Szombat)
Forrás: www.hejszakácsok.hu 
14 órától 19 óráig, óránkénti váltásban a régió öt étterme ízlelő találkozóra hívja Debrecen étterembe járó vendégeit! A találkozó helye a Gusta Cafe sarkán (a Főtér kisebbik szökőkútja mögött) kialakított ÍzLelő porta!
 

A vendégek ÍzLelő jegyekkel „fizethetnek” az éttermek ételeiért. A jegyek ingyenesek, délután 13 órától a Főtéren, és annak környékén az Első Nemzeti Gulyásnap segítői megszólítják az arra járókat (gourmet-eket és gourman-okat egyaránt), egy kérdést tesznek fel az öt étterem egyikéről, és a gulyásról. Aki jól válaszol rá, az nyer egy „ÍzLelő Jegyet” a kóstoláshoz.
 
 
Ezzel elsétál a már említett helyre, ahol a jegy ellenében egy „Íz Élményben” vehet részt. Garantáltjuk az „Íz” után jól fogja érezni magát!

Hisz a Nemzeti Gulyásnap létrehozójának, Csíki Sándor gasztronómusnak célja az, hogy a gasztronómia hozza össze a nemzetet:
Nemzet nélkül nincs gasztronómia, ahogy magunkénak vallott és vállalt gasztronómia nélkül sem létezik összetartó nemzet.”
 
Mi, Debreceni szakácsok, étteremtulajdonosok ennyit tudunk tenni a nemes ügyért…
 
                                      A vendéglátó séfek, éttermek:
 
                                                             ***
 

Ivanich András séf
DIVINUS Hotel *****
 

A DIVINUS Hotel étele
„Gulyás” nyárs(14 órától-15 óráig)
 
                                                             ***
 

Tóth Lajos séfVIKTÓRIA  étterem
 

A VIKTÓRIA étterem étele:
Kapros töltött káposzta, kovászolt káposztából
(15 órától-16 óráig)
 
                                                             ***
 

HUNGUEST HOTEL AQUA-SOL
Németh László séf  (középen)
Szabó Zoltán (balra)
Rövid Rudolf


HUNGUEST HOTEL AQUA-SOL étele:
Vörösboros marharagu borecet zselével és kolbászos-hagymás kenyérrel(16 órától-17 óráig)
 
                                                             ***
 

Kövér Sándor séf (balra)
Dorcsin Zoltán
PÁLMA étterem
 

A PÁLMA étterem étele:
Arab „gulyás” kurkumás rizzsel
(17 órától-18 óráig)
 
                                                             ***
 

Gyöngyösi János séf (balra)
Medve Zoltán séf helyettes
GUSTA Bistro
 

A GUSTA Bisztró ételei:
- Harcsa derék vaslapon sütve, fokhagymás tejfölhabbal, túrós csusza derelyével, bacon chipsszel
- Citromos mangalica kolbász, füstöltpaprika-mártással, kacsazsírban sült burgonyával
- Lassan sült malaccsászár, kolbászos paprikás burgonyával, füstölt tyúktojással
(18 órától-19 óráig)
 
                                                             ***
 
Szervezők: Gálik Judit (betu-teszta.blogspot.com - 70-663-00-33)
                   Alexa Christi (nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com)
                   Markovicsné Tasnádi Beáta (Baromfiudvar)
                   Kiss Gyula (hejszakacsok.hu - 20-596-5934)

Nincsenek megjegyzések: